Hoevewonen wordt werkelijkheid

26 Feb 2020, 1 min lezen

HOEVEWONEN | IDBB Vastgoed B.V., eigenaar van het terrein aan de Heerstraat-Zuid in Beegden (gemeente Maasgouw) en ook ontwikkelaar van het naastgelegen Huize ter Beegden, bericht dat het bestemmingsplan onherroepelijk is geworden nu de Raad van State het tegen het bestemmingsplan ingediende bezwaar niet ontvankelijk heeft verklaard. Gevolg is dat Hoevewonen gerealiseerd kan worden. De bouwaanvraag is inmiddels ingediend. Zodra de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) door de gemeente Maasgouw is afgegeven en onherroepelijk is geworden is het project gereed voor start bouw.

 

Negatieve plancapaciteit, een unieke kans

Dat is goed nieuws voor de bewoners van de gemeente Maasgouw. Midden-Limburg is immers een krimpregio. Dit betekent dat de woningvoorraad op termijn gereduceerd moet worden en dat nieuwbouw straks alleen nog maar gerealiseerd kan worden ter vervanging van bestaande bouw. Daarmee is Hoevewonen een unieke kans voor vitale ouderen om, nadat alle kinderen inmiddels het huis verlaten hebben, het grote huis of de onderhoud vragende tuin in te wisselen voor een luxe en comfortabel appartement waar veiligheid en zorgtoegankelijkheid centraal staan.

Staetes ontwikkeling

Hoevewonen is een Staetes ontwikkeling. Het gebouw is door Metz Architecten in Haagse School-stijl ontworpen en wordt door Studio Lanen ingericht. Naast de luxueuze appartementen bevat het gebouw ook stijlvolle ontmoetingsruimten voor haar bewoners als een gezamenlijke living met open keuken, fitnessruimte en een logeerstudio voor familie en vrienden. Dat is co-living, zelf thuis in uw eigen appartement of samen met medebewoners wanneer u dat wenst. Het nieuwe normaal voor vitale ouderen.